Mailingen

Onder Evenementen > Formulieren > Mailingen vindt u alle mailingen die zijn aangemaakt en verstuurd voor een specifieke formulier. Als u de mailing nogmaals wilt inzien of als u de mailing nogmaals versturen, dan kan dit door op het groene pijltje te klikken. Door op ‘nieuwe mailing’ te klikken kunt u zelf een mailing opstellen. U wordt dan naar een andere pagina gebracht. 

Overzicht van alle aangemaakte en verstuurde mailingen
Overzicht van alle aangemaakte en verstuurde mailingen

Nieuwe mailing

Zoals in het hoofdstuk inschrijvingen mailen is besproken zijn er een aantal standaardmails. Als u geen standaardmail wilt sturen dan is dit mogelijk.  Wanneer u in bovenstaande afbeelding op “nieuwe mailing” heeft geklikt komt u in een nieuw scherm waar u een mail kan opstellen. U kan ook op deze pagina komen via het menu Mailingen > Mailingen. U kunt hier zelf de tekst in de tekstverwerker zetten (pijl 1). Als u een link naar het gekoppelde formulier wilt toevoegen aan de header moet u dit aanvinken (pijl 2). U kunt op het … icoontje of op de grijze balk klikken om adressen te selecteren (pijl 3). U krijgt dan in een nieuw scherm de mogelijkheid om aan te geven om welke deelnemers het gaat (afbeelding "Ontvanger van de e-mailbericht instellen"). Als u tevreden bent over de mail kunt u rechtsonder klikken op “versturen”.

Nieuwe mailing opstellen
Nieuwe mailing opstellen

Ontvanger van de e-mailbericht instellen
Ontvanger van de e-mailbericht instellen

Voorbeeld van mailing
Voorbeeld van mailing

 

Verstuurde mailingen

Onder het menu Mailingen > Mailingen kunt u alle verstuurde e-mails voor het evenement terugvinden (afbeelding "Overzicht gestuurde e-mails"). Hier kunt u ook de mailingen terugvinden die buiten de standaardmailingen om gaan. Wilt u alleen de standaardmailingen terugvinden dan kunt u deze terugvinden onder Mailingen > E-mails (afbeelding "Overzicht standaard e-mails"). Als u meerdere evenementen heeft georganiseerd via Mojo Congresregistratie is het handig om te filteren op het gewenste evenement. 

Overzicht gestuurde e-mails
Overzicht gestuurde e-mails

Overzicht standaard e-mails
Overzicht standaard e-mails

Adresbestanden

In Mojo Congresregistratie heeft u de mogelijkheid om een adresbestand aan te maken. Dit kan handig zijn als u bepaalde groepen dezelfde mailingen wilt sturen. Onder het menu Mailingen > Adresbestanden kunt u een adresbestand aanmaken door op “nieuw” te klikken. 

Overzicht van adresbestanden
Overzicht van adresbestanden

In het nieuwe scherm kunt u een naam aan de groep geven. U kunt eventueel ook een opmerking of omschrijving plaatsen in het tekstvak. Heeft u dit ingevuld dan kunt u klikken op “importeren” rechts onderaan de pagina. 

Nieuw adresbestand aanmaken
Nieuw adresbestand aanmaken

Adresbestanden importeren

Wanneer u op “importeren” klikt dan komt u in een nieuw scherm waar u uw adressenbestand kunt uploaden (.cvs bestand) (pijl 1). Wanneer u dit heeft gedaan komen onderaan de pagina de adresgegevens te staan van de betreffende personen (pijl 2). De kolommen die u in Excel heeft gezet zal Mojo Congresregistratie overnemen. Klopt één van de kolommen niet? Dan kunt u dit gemakkelijk wijzigen door een van de dropdownmenu’s te openen. Als alles in orde is kunt u onderaan op “import” klikken. 

Adresbestand importeren
Adresbestand importeren

Adresbestanden wijzigen

Het kan zijn dat een adresbestand niet meer up-to-date is. Personen kunnen gemakkelijk verwijderd of bijgevoegd worden in het adresbestand. Als u naar het menu Mailingen > Geïmporteerde adressen gaat vindt u hier alle geïmporteerde adressen. Als u meerdere adresbestanden heeft kunt u de filter gebruiken om het juiste bestand er bij te pakken (pijl 1). Wanneer u een adres wilt verwijderen, dan kan dit door het gewenste adres aan te vinken en vervolgens op “verwijderen” te klikken (pijl 2). Als u een nieuw persoon wil toevoegen kan dat door op “nieuw” te klikken. U komt dan in een nieuw scherm waar u de gegevens van de nieuwe persoon kunt invullen. 

Overzicht van adresbestanden
Overzicht van adresbestanden

Als u een nieuw persoon toegevoegd, komt u in een nieuw scherm waar u de gegevens van de nieuwe persoon kunt invullen (pijl 1).

Let op: wilt u dat deze persoon in uw adresbestand terecht komt? Vink dit dan aan (pijl 2).

Wanneer alles goed is ingevuld kunt u op opslaan klikken. U zult dan merken dat er een extra persoon is toegevoegd aan het adresbestand. 

Adres toevoegen aan adresbestand
Adres toevoegen aan adresbestand

Losse adressen in adresbestand
Losse adressen in adresbestand

Adresbestanden mailen

Als u een adresbestand heeft aangemaakt kunt u deze gebruiken wanneer u een mail stuurt. Dit kan via Mailingen > Mailingen. Als u via deze pagina een nieuwe mail aanmaakt dan kunt u, wanneer u op de adres balk klikt, in een nieuw venster kiezen voor adresbestanden. U heeft dan de mogelijkheid om het (net aangemaakte) adresbestand te selecteren. 

Adresbestanden mailen
Adresbestanden mailen

Blacklist

Onder Mailingen > Blacklist vindt u een overzicht van de geblokkeerde e-mailadressen. U kunt de bestaande adressen wijzigen door op het betreffende e-mailadres te klikken. In een nieuwe scherm kunt u deze dan wijzigen. 

Overzicht van geblokkeerde e-mailadressen
Overzicht van geblokkeerde e-mailadressen

Geblokkeerd e-mailadres aanpassen
Geblokkeerd e-mailadres aanpassen

Als u een nieuw e-mailadres wilt toevoegen aan de blacklist kunt u dit doen door onderaan op “nieuw” te klikken. In een nieuw scherm kunt u dan het e-mailadres opgeven die u op de blacklist wilt zetten. 

Geblokkeerd e-mailadres toevoegen
Geblokkeerd e-mailadres toevoegen

 

Mojo Congresregistratie gebruiken

Evenement opzetten

Formulieren inrichten

Abstracthandling

Inschrijvingen

Financieel

Pre-aanmeldperiode

Post-aanmeldperiode

Op het evenement zelf

Post- evenement

Configuratiescherm