Afhankelijkheden

Wanneer u meerdere stappen of opties toevoegt kan het voorkomen dat niet alle vragen van belang zijn voor een deelnemer. Hiervoor zijn afhankelijkheden opgenomen in Mojo Congresregistratie. Dit wil zeggen: wanneer iemand een bepaald antwoord geeft in het formulier hij/zij wel een, of juist geen, vervolgvraag krijgt die aansluit op de eerdere vraag.

In het voorbeeld wordt de vraag gesteld: “blijft u op zaterdagavond eten?”. Deze vraag is alleen nuttig voor mensen die aangeven dat ze het hele weekend blijven of alleen op zaterdag komen. De vraag is echter niet nuttig voor mensen die alleen op vrijdag of zondag langskomen. Deze groep hoeft deze vraag dus niet in te vullen. Met deze afhankelijkheid zorgt u er dus voor dat uw deelnemers geen overbodige informatie en vragen moeten invullen.

Deze afhankelijkheden kunt u aangeven door in het ‘formulier inrichten’ scherm te klikken op het potlood-en-kladblok icoontje achter de stap of optie die afhankelijk moet worden. 

Overzicht van het ingerichte formulier - afhankelijkheden instellen
Overzicht van het ingerichte formulier - afhankelijkheden instellen

In het volgende scherm kunt u kiezen voor het tabblad ‘afhankelijkheden’. Vervolgens moet u aangeven van welke stap, optie en keuze de betreffende stap, optie of keuze afhankelijk moet zijn. Door op de dropdownmenu’s te klikken in de tabel kunt u dit aangeven. Het is mogelijk om meerdere afhankelijkheden voor één stap, optie of keuze toe te voegen. 

Instellen afhankelijkheden
Instellen afhankelijkheden

Mojo Congresregistratie gebruiken

Evenement opzetten

Formulieren inrichten

Abstracthandling

Inschrijvingen

Financieel

Pre-aanmeldperiode

Post-aanmeldperiode

Op het evenement zelf

Post- evenement

Configuratiescherm