Mobiele site

Voor veel van uw evenementen zullen deelnemers gebruik willen maken van een mobiele website. De mobiele site kan voorafgaand aan het evenement gebruikt worden, maar het kan ook op het evenement zelf gebruikt worden als een soort app. Deelnemers kunnen dan bijvoorbeeld gemakkelijk hun eigen programma opzoeken.

mobiele website
mobiele website

In Mojo Congresregistratie kunt u de mobiele website inrichten. Via Content > Mobiele sites kunt u de mobiele site(s) van uw evenement inzien. Door te klikken op de gewenste mobiele site krijgt u de informatie te zien. U kunt de site hier bewerken als u dat wilt.

Overzicht van mobiele pagina's
Overzicht van mobiele pagina's

Als u een nieuwe mobiele site wilt aanmaken klikt u onderaan de pagina op “nieuw”. U komt dan in een nieuw scherm waar u de gegevens van de mobiele site kunt invullen (pijl 1). Wanneer u dit heeft ingevuld en opgeslagen komt er onderaan een link te staan die doorverwijst naar de microsite (pijl 2). Vervolgens zult u moeten aangeven wat de menuopties zijn op de mobiele site.

Mobiele site aanpassen
Mobiele site aanpassen

Menuopties toevoegen

U kunt zelf bepalen wat de menuopties worden op de mobiele site. Dit kunnen bijvoorbeeld de deelnemerslijsten, het programma of een overzicht van de sprekers zijn. Door op de knop “menuoptie toevoegen” te klikken opent zich een nieuw venster waarin u verschillende opties kunt kiezen. 

Menuopties toevoegen aan mobiele site
Menuopties toevoegen aan mobiele site

In het volgende scherm zult u de menuoptie een titel moeten geven. Deze titel komt ook op de mobiele site te staan. U moet vervolgens aangeven waarnaar de optie moet verwijzen, in dit geval naar het programma van het evenement. 

image169.png
image169.png

Lay-out mobiele site

De lay-out van de mobiele site kunt u geheel naar wens aanpassen. Wanneer u in het scherm zit waarmee u een nieuwe mobiele site aanmaakt of wijzigt, kunt u kiezen voor het tabblad lay-out (pijl 1). Hier kunt u de lay-out aanpassen. U kunt bijvoorbeeld kiezen of er een header en/of footer op de pagina moet komen (pijl 2) en wat de kleuren moeten zijn. De kleuren kunt u wijzigen door op de kleur achter het betreffende onderdeel te klikken. Er opent zicht dan een kleurenvenster waar u de gewenste kleur kan kiezen (pijl 3). 

Lay-out mobiele site aanpassen
Lay-out mobiele site aanpassen

Daarnaast kunt u zelf ook het lettertype bepalen. Door het dropdownmenu te openen krijgt u de mogelijke lettertypes te zien (pijl 1). De lettergrootte en de regelafstand kunt u ook zelf bepalen. Onderaan kunt u aangeven of u ook favicons wilt toevoegen (pijl 2). Favicons zijn icoontjes die u o.a. bovenaan een internetbrowser ziet staan wanneer u een website open heeft staan. 

Lay-out mobiele site aanpassen (2)
Lay-out mobiele site aanpassen (2)

Programma-indeling

Als bepaalde programmaonderdelen een datum, tijd, locatie en spreker hebben komt dit terug in de programma-indeling van de mobiele website. Dit kan ingesteld worden door een aantal stappen te volgen. In eerste instantie zal er bij het opstellen van de gewenste optie/keuze een datum, tijd locatie en spreker toegevoegd moeten worden. Dit kan in de formulier inrichten omgeving.

Formulier inrichten omgeving
Formulier inrichten omgeving

Als u in het formulier inrichten scherm bent moet u de gewenste keuze selecteren om de gegevens hiervan te openen. Onder het eerste tabblad ‘keuze’ vindt u rechtsonder de tijden, locaties en de sprekers. Deze gegevens kunt u naar eigen wens invullen. 

Instellen locatie, tijd en sprekers
Instellen locatie, tijd en sprekers

Als u de gewenste keuzes voorzien heeft van de juiste gegevens kunt u het programma-dag(deel) samenstellen. Dit kan door in het menu naar Evenementen > Programma te gaan. Door rechtsonder op ‘nieuw’ te klikken kunt u een nieuw programma-dag(deel) toevoegen. 

Nieuw programmadag toevoegen
Nieuw programmadag toevoegen

In het nieuwe scherm zal het evenement geselecteerd moeten worden. Daarnaast zal de datum en de titel van het programma-dag(deel) hier ingevuld moeten worden. Ten slotte is het mogelijk om een omschrijving van dit onderdeel te geven. 

Gegevens programmadag invoeren
Gegevens programmadag invoeren

Als de gegevens zijn ingevuld en opgeslagen kunnen er programmablokken worden toegevoegd. Dit kan door rechtsonder op de knop ‘programmablokken’ te klikken. In een nieuw scherm zal een overzicht te zien zijn van alle programmablokken. Als u een nieuw programmablok wilt toevoegen kunt u rechtsonder klikken op ‘nieuw’. 

overzicht van programmablokken
overzicht van programmablokken

In het nieuwe scherm kunnen de gegevens van het programmablok ingevuld worden. Als een programmaonderdeel plenair is kan het vinkje hiervoor worden aangevinkt (pijl 1). Dit programmaonderdeel zal dan bij iedereen in het persoonlijke programma verschijnen. U kunt daarnaast aangeven welke gemaakte keuze bij dit programmaonderdeel hoort (pijl 2). Als keuzes op deze manier worden gekoppeld aan het programmaonderdeel zal de informatie die eerder onder de keuze is ingesteld zichtbaar worden op de mobiele website. 

Programmaonderdeel instellen
Programmaonderdeel instellen

Programma
Programma

Mojo Congresregistratie gebruiken

Evenement opzetten

Formulieren inrichten

Abstracthandling

Inschrijvingen

Financieel

Pre-aanmeldperiode

Post-aanmeldperiode

Op het evenement zelf

Post- evenement

Configuratiescherm