Bankmutaties

Soms wordt er niet gelijk betaald bij de aanmelding. Als er later betaald wordt op uw rekening, bijvoorbeeld door middel van een factuur, kunt u uw bankafschriften importeren in Mojo Congresregistratie. Mojo Congresregistratie zal dan automatisch controleren wie er heeft betaald en hoeveel er is betaald. U kunt uw bankafschriften importeren door naar Facturen > Bankmutaties te gaan. Als u op 'afschriften importeren' klikt komt u in een nieuw scherm. 

Overzicht van bankmutaties
Overzicht van bankmutaties

In het nieuwe scherm kunt u de bankafschriften uploaden. U moet vervolgens op “mutaties importeren” klikken om het bestand te importeren.

Let op: Mojo Congresregistratie zal proberen zoveel mogelijk mutaties automatisch te matchen aan de facturen, het kan dus voorkomen dat het niet ge-matcht kan worden. 

Bankmutaties importeren
Bankmutaties importeren

Wanneer u de bankafschriften geüpload hebt, wordt deze gecontroleerd door Mojo Congresregistratie. Dat wil zeggen, er wordt gecontroleerd de betaling gekoppeld kan worden met een openstaande factuur. Wanneer Mojo Congresregistratie klaar is met de controle zal het scherm zichzelf verversen en komen de resultaten in de groene balk te staan. Het kan zijn dat een mutatie niet automatisch gematcht kan worden (minder dan honderd procent match). U zult deze dan handmatig moeten controleren. Door op "verder met handmatig verwerken" te klikken krijgt u een overzicht van de mutaties. 

bankmutaties resultaten
bankmutaties resultaten

In het volgende scherm krijgt u dan de mutaties te zien die niet met honderd procent zekerheid door Mojo Congresregistratie gemuteerd konden worden. U krijgt hier de mogelijkheid om dit alsnog handmatig te doen. 

 

Matchen

Mojo Congresregistratie probeert aan de hand van een aantal gegevens zoals factuurnummer/betalingsnummer, naam of het bedrag de mutatie te koppelen aan een factuur. Wanneer dit een honderd procent match is, zal dit automatisch worden verwerkt. Wanneer het minder is dan honder procent maar meer dan vijfitg procent, zal er aan de gebruiker voorgelegd worden om dit handmatig te controleren. Alles onder de vijfitg procent zal door Mojo Congresregistratie niet gekoppeld worden. Deze mutaties worden echter wel verwerkt en komen in het bankmutatiesoverzicht te staan. 

Wanneer een deelnemer wel heeft betaald, maar dit niet door Mojo Congresregistratie is geregistreerd heeft u de mogelijkheden om deze mutatie handmatig op te zoeken. U kunt deze mutatie zoeken via Facturen > Bankmutaties. In de kolommen kunt u filteren op termen zodat u de mutatie snel kan vinden. Dit kan bijvoorbeeld een bankrekeningnummer zijn. 

Bankmutaties kolommen filteren
Bankmutaties kolommen filteren

 

Mojo Congresregistratie gebruiken

Evenement opzetten

Formulieren inrichten

Abstracthandling

Inschrijvingen

Financieel

Pre-aanmeldperiode

Post-aanmeldperiode

Op het evenement zelf

Post- evenement

Configuratiescherm